23 Ekim 2013 Çarşamba

bayram sonrası kendime yeni bir ben lazım

Bayram , uzun tatil, deniz ve yağmur hem hava açısından hem de manevi açıdan dört mevsimi yaşadığımız günlerden arta işte bu ben kaldım.
Tatili Dikili'de geçirdik, yüzdük, ıslandık,üşüdük,soba yaktık ,eğlendik,dinlendik ,İzmir'de kuzenler ve ablalar ile bayramlaştık ve döndük.İşimize, okulumuza ,ocağımızın başına..
Konsantrasyon problemi yaşıyorum son günlerde.İşime , evime, yazmaya, okumaya  dikkatimi veremiyorum.Umarım geçicidir bir silkelenip kendime gelirim.
Ekim de bitti, ekim aynı bizim ekim ..
Benim sonbahar hüzünlerimi bilen bilir..
Neyse ,
neler yazacaktım ben ne yazdım..

Dikili ;
deniz çok güzeldi, görüntüsüyle de , sıcaklığıyla da..  balık ekmekçiler var meydana yakın köşede  çok güzel  hamsi tava yapıyorlar tavsiye ederim , yıllardır ilk kez oturduk oraya.Bir bira olaydı iyiydi ama geçiştirdik . Sahilde kumpirciler kapatıp gitmiş.:Çocukların kumpir hevesi kursaklarında kaldı, çubukta patates ile biraz yumuşattık durumu. Ertesi gün annem pazardan bir patatesler almış ki ,hayatımda ilk kez gördüğüm büyüklükteydiler. Evimizin karşısında site fırını var, taş fırın , orada pişirdik .Malzemeleri de evde hazırlayıp harika bir sofra da kurduk.Sofra demişken hani canım çekiyordu ve keşkek yemek istiyordum ya , annecim orada yapıverdi bana :)çok da güzel olmuştu ;)
Hava ilk iki gün çok güzeldi , çocukları denize götürdüm , onların sevinci mutluluğu bana en büyük bayram hediyesi oldu .
Akşama doğru sobamızı yakıyorduk hoş Denizim küçük bir kaza da geçirdi, parmakları değdi canımın içi canı yandı haliyle ..
Bahçemizde çok iş vardı, zeytinler toplandı, ayvalar toplandı, hoşafı yapıldı.. Ağaçlar budandı, aralandı , bahçe gübrelendi . çocukların eğlencesi ağaca tırmanmaktı ;)
Sonraki günler yağmur geldi, ıslanması bile keyifliydi ..
Güzel bir tatildi ailece birlikte geçirdiğimiz :)

İzmir 'de ablalarımız ve kuzenler ile de bayramlaşıldı. Urla Zeytinalanı'nda ablamızı ziyaret ettik önce.Oğlu Sancak Yatçılığı işletiyor, harika tekneler yapıyorlar .Çocuklar  özellikle  tersaneyi gezmeyi çok seviyor ;)
Oradan Buca Kaynaklar'a geçtik, orada da yine eşimin ablasının işlettiği düğün salonu,kahvaltı salonu var .Yazı, baharı keyifli ama ille de kışı ;) şömine başı sohbetleri çok keyifliydi ;)

Derken pazartesi geldi.

Ondandır bu hallerim , çarşamba oldu kendime gelemedim ..Ben ki pazartesi sendromu bile yaşamazken .. hayırdır bakalım .

Şimdi toparlanma zamanıdır.Çocuklar için dikkat eksikliği tedavisi var , biz büyükler için ne yapmak gerekir acaba ..

biraz da görsel ;)
Dikili gün batımları 

işte böyle göl gibiydi deniz..

kızımmm

eveeet okudum ben bazen

şömine başı sohbet 

huzur

ağaçta biri mi var :)

umarım böyle bir teknemiz olur bir gün..






2 yorum:

  1. Ne güzel bir tatil geçirmişsiniz. Sonbahar yorgunluğunu ben de henüz atlatamadım

    YanıtlaSil
  2. tabii ya sonbahar yorgunluğu aklıma gelmemişti :)
    umarım toparlarız kısa sürede ;)

    YanıtlaSil