17 Nisan 2014 Perşembe

Manisa Spil Dağı zirvedeydik.

Pazar gezilerimiz devam ediyor.Önceliği yakın çevremize verdik.Geçtiğimiz pazar sabahı Buca'da kahvaltımızı yapıp  öğlen gibi yollara düştük.İzmir -Kemalpaşa-Sütçüler güzergahından Spil'e çıkılan yolu izledik. Sütçüler köyü , rampa çıktıkça güzelleşen doğa ve manzara ile karşıladı bizi.Yol boyu kiraz ağaçları yeni açan çiçeklerle süslenmiş bembeyazdı ..
 Spil Dağı ve Milli Park  tabelalarını izleyerek Milli Park' a ulaştık.Daha önce sözü geçen bungalov evler buradaydı.Piknik alanı , yeni tesisler ve jandarmayı geride bırakıp yolumuza yaya olarak devam ettik..Bir kaç yerde yürüyüş yolu tabelası vardı.Daha seçici olup doğa ile iç içe geçen bir patika yolu tercih ederdik ama ileride araba yolu yapılması planlanan yoldan yürüdük. Bu mevkiin adı Atalanı , ismine konu olan doğal yaşam süren atları göremedik maalesef :( sonradan öğrendik ki , insanlara saldırılar olunca jandarma önlem almış, aslında onların yaşamına müdahele etmeye hiç hakkımız yok ki ..

Önce hedefimiz olan zirveyi sorduk , yürüyen doğa severler işaret ettiklerinde içimden yok artık oraya çıkamayız ! diye geçirdim itiraf edeyim ki..

işte zirve : şu yukarıdaki beyaz bina !!



İrem de gayet uyumluydu , gördüğü değişik otu, taşı , dalı  kısaca doğayı inceleye inceleye yürüdük, yaklaşık 4 km.rampa çıktık.



Zirve muhteşemdi yalnız, çok yüksek, çok büyüleyiciydi.









Bulutlara dokunacak gibiydik neredeyse ..

Bu keşiften yine büyük bir keyif aldık. İrem için ayrı bir tecrübe oldu ..Dönüş yolunda da 4km.kadar iniş bizi yordu. Manisa yönünden de gezerek dönme niyetimiz güneşin batışa geçmesi ,ertesi gün iş , okul hazırlıkları fikri ile gölgede kaldı.
Geldiğimiz yoldan da döndük ;)

Aklımda kalanlar , tertemiz  dağ havası  ,   görünmez atlar ki oradaydılar çünki pislikleri yer yer görülüyordu ;)
Hoşlanmadığım ise,  belediyenin tesis ve hizmet amaçlı döşediği parke, bordür ve andezit taşlar.. Hiç doğal değil, bu dağ yoluna tretuvara yani kaldırıma ne gerek var ?

diye diye döndüm evime :)


2 yorum:

  1. Uhuhuh seviyorum ben o dagi. Kar gormeye gittigimiz yer. Arabanin onune yapilan kardan adamlardan anlardik Spil'e gidildigini.
    Sart kentini de gezdiniz mi? Orasi da favorim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manisa Akhisarlıyım ben ve Spil'e ilk çıkışımdı ..Kar görmeye de çıkmalı süper olur eminim ;)
      Sart'ı gezdik geçen haftalarda, onu da yazayım bir ara ;)

      Sil