2 Mart 2016 Çarşamba

kedi bakımı tecrübelerim

Dün Wilmer ile giriş yaptık, gördüğüm kadarıyla çok arkadaşım kedi seviyor, evinde bakmak istiyor ama hijyen konusunda çekinceleri var.

Evde yalnız kalma konusunda araştırma yaptım ben de önceleri, çünkü biz de sabah erken evden çıkıyoruz.İrem okula biz işe :) sabah 7 gibi çıkıp akşam 7 gibi geliyoruz . Elbette evde olsak kedimizle süper olurdu tüm gün ;) Hafta sonlarımız böyle geçiyor. Ama evde pazartesileri seven yalnız ben değilim;) Wilmer da seviniyor bence gittiler diye arkamızdan halay çekiyor bile olabilir oyuncak İKEA fareleri ile :)

Kedi evi sahiplenirmiş, onun için tüm gün evde yalnız kalabilirmiş, biz eve girince de sevinci mırıltıya dönüşüyor ;)

Wilmer evde balkona yerleşti diyebiliriz,  cam balkon yaptırdığımızdan beri korunaklı orası, kumu, kutudan yaptığımız evi, çimi, orada ;) akşam uykuya geçerken panjuru kapatıyoruz, camın kenarına bir düzenek yaptı eşim, kedi kapısı olacak şekilde :) Wilmer bu düzene alıştı, balkonda uyuyor gece. Çok soğuk bir kaç gece içeriye aldık, gecenin bir vaktine dek uyudu ayak ucumuzda , aramızda , yorganın içinde ama 4 gibi filan uyamıp oyun  istedi. Oynadık tabii, ikinci çocuğum bebeğim o benim :) yorucu oldu hepimiz için Wilmer da uyum sağlamadı bu düzene, şimdi eski sisteme devam ediyoruz.

Kısırlaştığından bu yana Proplan 'ın kısırlaşan kediler için olan mamasını alıyoruz, arada yaş mama ve tabii ödül mamaları var :)
Evde pişen yemeklerden yemiyor, balık, et köfte, tavuk versek de yemez, yoğurt, domates, kavun, muz ve dondurma sever :))

Kumunu bir kaç denemeden sonra şimdi kullandığımızda karar kıldık, çok ince değil, iri de değil, orta taneli, kokulu, topaklanıyor, bir deküreğim var her sabah temizliyorum.

Tüy dökümleri oluyor, hele elle sevdikçe de dökülüyor, yapışkanlı rulomuz var odalarda, yedekleri de satılıyor İKEA da, oturduğumuz yeri, kıyafetleri, Wilmer'ın oyalandığı yerleri rulo ile temizliyoruz. kedili evin olmazsa olmazı ;)
Elektrik süpürgesini değiştirdik hem hafif hem kedili ev başlığı olanından aldık, her gün süpürüyoruz evi ;) ( yani eşim yapıyor bunu )

Elinizde bu ürünler olursa, evdeki bireyler yardımcınız oluyorsa, oynamaya vakit ayırıp kedinin enerji atmasına yardımcı olacaksanız kedi bakımı kolay ve zaten sevgisine değer, çok keyifli :)

Akşamları uykusu gelince sırnaşıp kucağımıza çıkıyor , patisi ile yanaklarımızı seviyor, sıcacık ve gırgırgır cidden keyifli ;)


3 yorum:

  1. Çok istiyorum kedi bakmak ama evde benden başka isteyen yok :( O yüzden uzaktan sevmekle yetiniyorum.

    YanıtlaSil
  2. Şanslı kediş ...vallahi şanslı yani :-)

    YanıtlaSil
  3. Vilmış!!! Hoşgeldin evin yeni efendisi :) Bizde de ben hariç herkes kedi istiyor evde ama yazını aydına okutmam lazım :)

    YanıtlaSil