14 Eylül 2012 Cuma

bir ilkimiz var bugüne dair

Dün akşam İrem'in sınıf arkadaşı Sıla'nın annesi , İrem'i onlara yatılı misafir olarak davet etti.Evlerine çay içmeye gidecektik.
İrem bugüne  pardon düne kadar  sadece anneanne ve babaannesinde yalnız kalmıştır.O da çok çok sık değil.
Daveti alınca , akşam oynarız , yarın yine giderim ama yatmaya kalmak istemiyorum dedi.
İyi , yine de kıyafet çantamızı da hazırlayıp gittik. Biz sohbete dalmışken kızların kahkahaları  geliyordu yan odadan ve ilerleyen saatler İrem fikrini değiştirdi ve orada kaldı.Evlerimiz de çok yakın , annem de bugün müsait ..
Eve döndüğümüzde şaşkındım ,güvendiğim bir ortamda bıraktım ama aklım da kaldı itiraf edeyim..İrem huzursuz olur mu ? ne olur ? nasıl olur ? derken acaip rüyalar da gördüm .neyse ki sabah oldu , işe geldik şimdi aradı İRem , kahvaltı hazırlıyorlarmış, gece geç ama iyi uyumuşlar :)
Aslında bir taraftan sevindirici bir ilkimiz oldu bu , İrem'İn sosyalleşmesi , özgüveninin gelişmesi açısından ;) eğlenmeleri de  bonusu işin :)

Ben de biraz daha eğitsem kendimi , şu kalp pırpırlarım geçse ve düşsem çocuğun yakasından iyi olucek ama :p




Sıla ve İrem 


6 yorum:

  1. BENCEDE KENDİNİZİDE KIZINIZIDA
    GÜZEVENDİĞİNİZ YER OLDUĞU MÜDDETÇE BU TÜR ŞEYLER
    ÇOCUKLARIMIZIN ÖZGÜVENİNE OLUMLU SONUÇLAR VERİYOR
    HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  2. İrem den büyüğüm ve annem de aynı sizin gibi. Ya başına bişey gelirse gibi endişeleri yüzünden bende fazla kalmam arkadaşlarımda. Hatta şimdiye kadar herhangi bi arkdaşımda hiç kalmadım. Anneannem, babaannem, halamlardır çoğunlukla kaldığım kişiler. İlk gün biraz zor olur ve ağlarım sessizce sonra unutuverir insan. Bence iremi biraz istediği şeyleri yapmakta sıkmayın böylece onun gözünde daha iyi olcaksınız. Sizin içinizde ona güvendiğiniz için rahat olacaktır eminim. Biz böyle yapmaya çalışıyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. ahhh nasıl zor olmuştur senin için... tahmin edebiliyorum.... Kontrollü gitmekte hep fayda var tabiki... Bu durumu senin hiçde abartmayacağını düşünüyorum ;)
    öptüm sizi

    YanıtlaSil
  4. bir anne için zor olsa gerek doğru.
    ama olsun bildiğin yer.
    düşünsene ne mutlulardır.
    :)

    YanıtlaSil
  5. Hello, it´s my first time here, great blog, I helped myself with google translator, I think I get it.
    I'll follow you.
    Cheers from Argentina.
    HD

    YanıtlaSil