14 Haziran 2012 Perşembe

dün akşam,gezi,bir kuş,bir film



Dün İrem babaannesi , halası ve kuzeni ile birlikteydi.İşten çıkınca onları da alıp Pınarbaşı'na geçtik.Eşimin ablası ve eniştesinin işlettikleri düğün salonu&cafe var  orada  toplandık.Esin ve Rıza 'nın da katılımları ile güzel, bol muhabbetli bir akşam oldu.
Salonun arkasında kuşçu var, muhabbet kuşu yetiştiriyorlar.HAlamızın karne hediyesi bir kuşumuz var artık :) Kuş ve ben !! çok hikayeler çıkacak buraya bu malzemeden ..
İrem çok sevindi tabii, kuş için kafes de almıştık.Özüm'ün kafesi hazırdı, o da bir kuş seçti, Limon , limon sarısı .. İrem'İn kuşu daha minik, yavru , yeşil, ismi YoSuN oldu :)


Bu resim netten, bizim Yosun değil :) Onu da ileride paylaşırım artık :)Aynı böyle işte yemyeşil ..




Gözleri birbirlerinin kuşunda değişik bir akşam geçirdiler ;)
Oradan çıkınca İrem Özüm'den ayrılmak istemedi, yine babaannesinde kaldılar.Biz de eve geçtik.Dün okuyup bitirdiğim Bizim Büyük Çaresizliğimiz   adlı kitap  aklımda ,yüreğimde yer etmişti.Onu düşündüm biraz baktım saat 11 civarı, açtım filmini izledim .




Yönetmeni Seyfi Teoman'ı  yakın zamanda genç yaşta kaybettik ne yazık ki :(  İlker Aksum,Fatih Al, Güneş Sayın ,Taner Birsel,Baki Davrak,M.Ali Nuroğlu   'ndan oluşan ekip gayet başarılı.
filmler kitabın yerini tutmaz deriz hep, ben filmi de sevdim.


Filmin Tanıtımı : 
Film, geçmişe dayalı dostlukları olan otuzlu yaşlardaki Ender ve Çetin’in yaşamlarından bir kesiti konu alıyor. Çetin, yıllar sonra Ankara’ya dönmüş ve Çetin'le bir ev tutarak tekrar bir araya gelmiştir. Bu sırada yakın arkadaşları Fikret de Almanya’dan Türkiye’ye tatile gelmiştir. Bu tatilde bir trafik kazasında anne ve babasını kaybeden Fikret'in yeniden Almanya’ya dönmesi gerekir fakat ortada bir sorun vardır: artık yalnız kalan kız kardeşi Nihal.

Nihal, Ankara Üniversitesi’nde öğrencidir ve okulunun bitmesine iki yıl vardır. Fikret’in Nihal’i emanet edebileceği kişi ise Ender ve Çetin’dir. Fikret, Nihal’i arkadaşlarına emanet eder ve Almanya’ya geri döner. Artık evde üç kişi yaşıyordur. Nihal anne ve babasını kaybetmiş olmanın yarattığı travmayı yaşarken Ender ve Çetin’le iletişim kurmak istemez. Fakat zamanla bu üç kişi arasında mecburiyetin de etkisiyle ismi konulamayan farklı bir yakınlaşma doğar…





3 yorum:

  1. Goncacım filmi çok beğenmiştim ben de, romanın çok güzel bir uyarlamasıydı film de:)

    YanıtlaSil
  2. Kitabını okudum ama filmini izlemedim. İzleneceklere ekleyeyim...

    Kuş çok tatlı: )

    YanıtlaSil
  3. Madem, kitap kadar güzel diyorsunuz, ben de izleyeceğim bu filmi, paylaşım için teşekkürler.

    Sevgiler,
    http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/

    YanıtlaSil