8 Nisan 2013 Pazartesi

İşte bir pazartesi sabahı daha yeni bir haftaya başladık.Haftasonlarının ezip geçen halleri en şatafatlı haliyle devam ediyor.
Cumartesi günü eve kümes inşa edildi, sorumluluk sahibi ödev babası (biz ona Mustafa diyoruz)  pazara kurulan köylü pazarı kısmından ve hatta iki değişik yerden toplam 15 yumurta alıp gelmiş.Detay veremiyorum ödev bitince görsellerle anlatırım.Düzenek kuruldu, yumurtalar işaretlendi ,yerleştirildi ,üretim başladı :)

İrem sabah kurstayken, yazlık-kışlık olayına girdim bu kez çok hızlı bir şekilde bitirdim çünki iyice kısa ve yazlık olanları dolabın en ardına istifledim.Uzun kollular ve kazakların bazıları hala ortamda olmak zorunda çünki..İyi ki de öyle yapmışım bu sabah bir yağmur bir fırtına..

Cumartesi günü İrem ile biraz ders çalıştık, biraz mutfağa karıştık :)

Ağlayan pasta yaptık kızımla, her aşamasında bulundu ;) Önce keki pişirdik ardından krem şanti sürüp dolapta beklettik, servise geçeceğimiz zaman çikolata sos ile de pastamızı ağlattık ;)
Cumartesi akşamları malum balık akşamı, yemekler,kocadan ;) rakı da yoktu, balık da ağladı haliyle ..
Survivor izledik , iyice yayıldık o gece evde tam tatil keyfiydi :)


Pazar öğlene kadar uyuyucam diyen kızım sabah 8,30 da ayaktaymış, ben bir saat daha uyuyabilmişim neyse ki , sonrasında kahvaltı filan derken öğleden sonra kızkardeşim ve yenim  ile aşağıya indik, çocuklar bisiklet sürdü, sonra aldık topumuzu koştuk potalara :))


Pazar sporumuzu da yapmanın haklı gurur ve yorgunluğu ile vede aldık soluğu, duşlarımızı alıp karnımızı doyurduk , İrem tablete eşim uykuya ben mutfağa koştuk .

Annem dün tavuk göndermiş, haşlanmış hazır, onu tiftikledim , bir t.suyu çorba bir de tavuklu pilav aynı anda hazırdı , onlar pişe dursun, ıspanaklarımı yıkadım 3 yufkadan bize kadar  börek sardım attım fırına .
Ev halkı hepsinden yemek isteyince bu akşama da aynı yemekler kaldı .Bİr yandan ıspanak saplarını torbaladım bir öğünlük yemeklik ;) Bezelyemizi de temizleyip torbaladım artık bir pişirmek kaldı onları ;)
Akşam survivor bittikten sonra kitabımı okudum ve hafta bitti..

5 yorum:

  1. Çok merak edıyorum yumurtalarınızı: ))

    Keyifle geçsin haftanız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yumurtalara gülen yüz,şaşkın yüz ifadeleri çizecekken babamız yakaladı , hımm dedi, zarar verirsiniz dedi :p
      size de iyi haftalar :)

      Sil
  2. Sana da iyi haftalar Gonca'cım.
    Yine yoğun geçmiş h.sonunuz. Benimde yazlık-kışlık olayını halletmem gerek ama havalar bir türlü ısınamadı ki bende bu işe kalkışayım. Hep hayal ederim şöyle çok odalı bir evimiz olsa ve bir odası giysi odası olsun.
    Kekin her türlüsünü severi, ellerinize sağlık.
    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı hayallere sahibiz GÜlşah ;)
      yine geldi haftasonu :))

      Sil
    2. Sorma ne çabuk geçiyor günler. İyi pazarlar ailecek.

      Sil