16 Mayıs 2012 Çarşamba

fırında mantar üzeri levrek ımmmm nefisss

sabah sabah balık aşkı nereden geldi demeyin, diyetteyseniz, yemek yemeyi çok seviyorsanız hayat çok zor ! elinizle itelediğiniz balığı  hafta içi bir gün de yiyebiliyorsunuz .
Cumartesi akşamları klasiğimiz eşimin balık  yemekleri yanında salatası hım hım... Dün annem aradı bir ara , çocuklar bende yesin köfte pattis ziyafeti çekicem onlara dedi.. Ama İrem balık yesindi derken kapatmıştı :D
Neyse yürüyüş yapalım iş dönüşü dedik ki ne mümkün bir üşüdüm soluğu eve yakın Tansaş'ta aldık.Balığımızı alıp eve döndük , Musti  direk mutfağa bense annemden kakao almaya gittim.İrem 'le Deniz biraz gerilmişler, barıştırdım onları sofralarını kurup çıktım .Annem teyzemin günü için bin bir hazırlığa girişmiş mutfak dandini kaçtım ordan ..
Evde baktım izledim  , borcama ince kıyılmış mantar ,halka halka doğranmış soğanlar üzerine tereyağ ile dizilmiş  balıklar yatırılmış ince limon dilimleri ile fırına girmek üzereydi.NE hızlı , becerikli aşçı kocam var diye gurur duydum kendimle :p
Sırayı devraldım , rokaları, marulları yıkadım, bugünün yemeği olma adayı patlıcanları kızarttım üzerinin kıymalı,soğanlı  sosunu pişirdim onları kaynaştırıp iki taşım kaynattım, taşmadılar ama :p tamam sustum dalga geçmicem nimetle..
bu arada dün öğlen de çok roka yemiştim acı acı içim acıdı :p

Neyse iki yemek aynı anda pişti.Biz  yemeğimizi bitirdik ki, kızçem geldi.Anneeeee oyunnnnn !! nidaları eşliğinde soluğu odasında aldık .Barbieler, Winksler, Ken'ler menler karıştı oyun :)) Üzerine bir de SOS oynadık , kağıda çizmiş çizgilerini , minnak karelerde kaybolduk .. SOS verdik :p

Uyku vaktiiii derken babası kuzusuna doyamamış :)) sarmaş dolaş tenis maçına daldılar .. Attım kendimi yine yeniden mutfağa , annemin ricası olan meşhur(!) ıslak kekimi yapmaya, şeker,kakao,vanilya,süt,yağ karışırken amnin kabartma tozum bitmiş, yetiş dr.ötker amca dedim duymadı beni , babası kuzusunu yatırırken ben koştum komşu anneye :) yetiş anne dedim, aldım geldim kabartıcı tozu ..minicik hali var türlü türlü huyu var dedim ve keki bitirip fırına sürdüm..
saat on olmuş eyvah kaçtı öbgz diye oturdum pc başına.. Kek pişti, dizi bitti , Musti sızdı koltukta , ben daldım elimde sünen kitabın son satırlarına.. Nihayet bitti kurtuldum diye sevinçle yeni okuyacağım kitabı seçmeye hazılrandığımda saat 1 e geliyordu .. Seçtim kitabımı ve huzurla uyudum ..Spor da yalan oldu bana dün.. Bugün yağmur izin verirse yürürüm .sanırım..


Fotoğraf çekmeyi severim de bu postlara her an yetişemiyorum . Renksiz olsun artık ne yapalım :)

4 yorum:

  1. Afiyet olsun, nasıl yapıyorsunuz diyet olayını??? Hiç beceremiyorum: (((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim diyetim kalori hesabı ve kilo aldıran besinlerden uzak durmak.Bİr ay boyunca gerektiği kadarı ile besleniyorum.Ama mesela dün akşam bahsettiğim yemeğin kalorisi epey çoktu.Ben de bunu yürüyüş ve ev egzersizleri ile tolere etmeye çalıştım.
      Ekmek, unlu mamul,tatlı ,pilav ,makarna ve hamur işi yok yasak :)

      Sil
  2. Gonca'cım bu ne hamaratlık, elinize kolunuza sağlık. :) Sfiyet bal şeker olsun yağ olmasın canım. :)))
    Ne güzel bir günmüş böyle, okurken keyif aldım, tabi o anı yaşarken sizinde keyif aldığınızı düşünerekten. :))
    Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yağ olmasın , amin :)
      bizim günlerimiz hep böyle bin bir macera..teşekkür ederim :)

      Sil