3 Nisan 2012 Salı

İzmir Adalet İstiyor


          

"    İzmir Adalet İstiyor  " sloganı ile çıkıyoruz yola..




      



Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlarla ilgili haklarında dava açılan 130 kişinin yargılanacağı bugün saat 09.00’da başlayacak duruşmaya kilitlendi. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da 397 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı Bayraklı’daki adliyede hazırlıklar tamamlandı. İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonu da davaya hazırlandı.
200 kişilik salondaki duruşmaya sanıklar, vekaleti bulunan avukatlar ve birinci derecede yakınlardan birer kişi ile bazı basın mensuplarının alınacağı bildirildi. Çevik Kuvvet de içeride ve dışarıda geniş önlemler alacak. On gün sürecek duruşma sırasında adliye dışına da yoğun kalabalık beklendiği için park yasağı uygulanıp bazı yerlerin trafiğe kapatılacağı kaydedildi. Saat 09.00’da başlayacak davanın ilk gününde, kimlik tespitlerinin ardından, öğleden sonra Kocaoğlu’nun sorgulanmasının planlandığı, yargılamanın mesai saatlerinde gerçekleşeceği vurgulandı.
Adalet isteyen adliyeye
CHP’liler de kentin çeşitli yerlerine afişler asarak İzmirlileri adliye önüne gelip destek vermeye çağırdı. Bazılarında Kocaoğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu afişlerde, “İzmir adalet istiyor”, “Adaletin Özel Yetkisi Olmaz”, “Adalet İsteyen Adliyeye Gelsin”, “Özel Yetkili Mahkemeler Kaldırılsın” yazıları dikkat çekerken, “3 Nisan saat 09.00’da, Bayraklı Adliyesi’ndeyiz. Adalet bir gün herkese lazım olacak” denildi. CHP’liler Bornova, Narlıdere, Buca, Konak, Karabağlar, Güzelbahçe ve Çiğli, Balçova, Gaziemir, Bayraklı ve Karşıyaka’da saat 19.30’da, meşalelerle yürüyecek. Cumartesi günü de Büyükşehir Belediyesi önünde ‘adalet için insan zinciri” oluşturulacak. Sendikaların, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşların da katılımıyla  adliye önünde de nöbet tutulup zincir oluşturulması bekleniyor.

Evet bugün adliyedeyiz.


Bayraklı Adliye Önünde biz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder